Dag 3673 – LPG – The Village

Ineens bedenk ik mij dat ik ergens in huis nóg een vinyl plaatje moet hebben liggen. En na even zoeken vind ik boven op de boekenkast, achter een paar Bob Dylan cd boxen, een 7 inch pakketje in bubbelfolie met de adresstick er nog op. De Speech 03, nr. 1012 van 1200.

De Speech was een poging van de band LPG om verhalen te vertellen in beeld, geluid, smaak en sfeer. Dit derde deel bestaat uit een cd, een inlegvel met een verhaaltje, een plattegrond van het dorp, the village uit de titel, en een 7″ flexidisc met het titelnummer maar dan uitgevoerd door een blaaskapel. Live kwamen daar dan nog weer foto’s bij van Marije Kuiper die zij maakte van bewoners van het Friese dorp Stellingerwerf.

Het geheel verscheen in maart 2012 en ik kan mij niet heugen er ooit naar geluisterd te hebben. Als ik het nu hoor klinkt het in ieder geval als nieuw in mijn oren.

De Speech 03 was de laatste poging van de band om verhalen te vertellen, de bijbehorende website is aviable for sale (slechts 280 dollar om de domeinnaam over te mogen nemen), en ergens vind ik dat jammer.

Het hele pakket staat weer ingepakt achter Another Selfportret en The Complete Basement Tapes voor de komende tien jaar.

YouTube: The Village, videoclip

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.