Dag 2321 – Austin Roberts – Seven Days A Week

Deze bijdrage verscheen ook op Ondergewaardeerde Liedjes in het kader van de Bubblegum battle.

Sommige collega’s verdienen een bijnaam. Zo heb ik er eentje rond lopen met een paar haren op zijn kin en een piekerig haarkapsel die mede daardoor sprekend lijkt op Shaggy uit Scooby Doo. En als hij dan ook nog eens drollig om zich heen loopt te kijken terwijl het druk is heb ik al snel de neiging om de thema song van Scooby Doo te zingen:

Scooby Dooby Doo, Where are you
We’ve got some work to do now

Oorsponkelijk was Scooby Doo, Where Are You? bedacht als muzikale televisieshow, vegelijkbaar met The Archies, die met Sugar, Sugar een hit wisten te scoren. Voor het tweede seizoen schreven Austin Roberts en Danny Janssen een aantal onvervalste Bubblegum songs die onder de achtervolgingsscènes gebruikt werden. Roberts zong deze nummers in en nam ook het originele thema opnieuw op.

Austin Roberts is een singer/songwriter in de pop en country stijl. De grootste hit die Roberts had was Rocky (1975), een liedje waarvan ik Nederlandstalige cover, ook uit 1975, van Don Mercedes beter ken, al is het meer het liedje dan de zanger die een lichtje doen branden.

Danny Janssen schreef na Scooby Doo ook de muziek voor Josie and the Pussycats, een tekenfilm over een meisjesband, vergelijkbaar met The Monkees. Meer muziek dan bij Scooby Doo maar evengoed de nodige spannende avonturen. En ook hier werden de nodige Bubblegum songs als soundtrack. Een hit zoals de Archies leverde het echter niet meer op.

YouTube: Seven Days A Week, originele opname met hoes

Advertenties

2 gedachtes over “Dag 2321 – Austin Roberts – Seven Days A Week

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.