Dag 1891 – The Allman Brothers Band – Hot ‘Lanta

Als zangers of gitaristen sterven is dat nieuws, als een drummer zijn krukje voor het eeuwige verwisseld lees je daar nergens over. 24 Januari stapte Allman Brothers drummer Butch Trucks op 69 jarige leeftijd uit het leven. De vermoedelijke toedracht: geldzorgen. Gesproken wordt over een hypotheek achterstand van acht ton en een belastingaanslag van een half miljoen.

Butch Trucks was van 1969 tot en met 2014 de drummer van The Allman Brothers Band, samen met Jai Johanny “Jaimoe” Johanson. Butch voor de power en Jaimoe voor de finesse. Samen brachten deze twee drummers een uniek geluid voort dat, zoals wel vaker bij dit soort jambands, vooral live het best klinkt. Het beste hoor je dat in het instrumentale Hot ‘Lanta, inclusief drumduet.

Achttien officiële albums, een wand vol gouden platen (aldus zijn neefje, gitarist en ook enige tijd lid van The Allman Brothers Band, Derek Trucks) en een ontelbaar aantal concerten bleken uiteindelijk niet genoeg geld op te brengen om de rekeningen te betalen op de oude dag.

Deze bijdrage verscheen ook op Ondergewaardeerde Liedjes naar aanleiding van het overlijden van Butch Trucks.

YouTube: Hot ‘Lanta, live 2004

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s